The adventure of a beauty lover

RUTINA DE INGRIJIRE A PARULUI

Pentru ca am inceput sa folosesc produse noi, am decis sa postez acum rutina de ingrijire a parului urmand sa revin cu un update.

 

Primul pas(hranirea parului)

Pentru hranirea parului folosesc ulei de cocos. Il distribui pe tot parul de la radacina pana la varfuri si masez usor cateva minute pentru a fi bine distribuit. Il las in par pentru cel putin o ora dar pot fi si doua - trei, depinde de cat consideri ca este nevoie. 

Eu imi cumpar uleiul de cocos din plafar deoarece costa 30 de lei si este aproape un litru, mi se pare cel mai bun calitate-cantitate-pret.

Al doilea pas(curatarea parului)

Apoi umezesc foarte bine parul si aplic primul strat de sampon(s-ar putea ca samponul sa nu faca spuma deoarece parul este foarte uleios) il masez usor si il las sa actioneze aproximativ un minut. Clatesc bine si aplic al doilea strat de sampon. 

Eu folosesc samponul solid de la nala cu lamaita(costa 25 de lei) pentru par gras(chiar daca nu mi se potriveste deoarece nu am un scalp gras) si sunt multumita de el deoarece curata foarte bine. Samponul vine fara cutie, eu mi-am cumparat-o din Carrefour, si costa 5 lei. 

Pe mine acest tip de sampon ma tine 3-4 luni. 

Al treilea pas(balsam)

Acest pas este optional, nu toata lumea simte nevoie de a folosi balsamul. Eu imi doresc un par lung si de aceea folosesc pentru a prevenii varfurile despicate. 

Dupa ce clatesc al doilea strat de sampon imi usuc parul cu prosopul, aplic la varfuri(DOAR la varfuri), distribui bine si il las sa actioneze 5-10 minute si clatesc bine.

Eu folosesc balsamul de par de la nala(costa 25 de lei) hidrateaza bine si parul se descurca usor dupa utilizare.

 

Al patrulea pas(hidratare)

Dupa balsam imi usuc parul cu prosopul si aplic masca de par pe toata suprafata parului. O las sa actioneze in jur de o ora. Apoi clatesc cu apa din abundenta.

Pana de curand foloseam mastile de par de la nala dar au doar doua tipuri, le-am folosit intens pe amandoua si am simtit nevoia de o schimbare. Mastile lor sunt foarte bune, hidrateaza foarte bine parul si il lasa foarte moale. 

Am ales aceasta masca de par de la organic shop deoarece este o masca din ingrediente naturale. Hidrateaza parul dar il si texturizeaza. Poate da senzatia ca usuca parul deoarece nu il lasa foarte fin dar parul este hidratat. Mie imi place efectul acestei masti si o folosesc cand simt nevoia de mai mult volum si cand nu imi doresc un par foarte moale. Costa pana in 20 de lei si o gasiti in plafar si in DM.